lauantai 9. heinäkuuta 2011

Vapaiden pelaajien markkinat

NHL:ssä heinäkuun 1. päivä on suuri päivä, sillä tuona hetkenä pelaajista, joille ei ole tehty jatkosopimusta, tulee niin sanottuja vapaita agentteja. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueet (ts. Rangers) tarjoavat vapaille pelaajille suuren suuria rahoja, jotta he saisivat haalittuja heitä omiin joukkueisiinsa. Heinäkuun alku tunnetaan aikana, jolloin rivipelaajista tulee miljonäärejä, ja rivimanagereista tulee idiootteja.

Tämän vuoden UFA-markkinat olivat jälleen kerran tapahtumia täynnä. Isoja rahoja, suuria sopimuksia ja hirvittävää repimistä ja raastamista jokaisesta pelaajasta. Tämä on sinällään ihmeellistä, sillä vapaissa pelaajissa oli tänä vuonna vain yksi oikeasti hyvä pelaaja. No, jokatapauksessa, koen tarpeelliseksi laittaa hullujen markkinoiden tapahtumat yhteen nippuun.

- Winnipeg Jets palkkasi joukkueelle uuden General Managerin, kun Thrashersin aikainen GM Rick Dudley vapautettiin tehtävistään, ja tilalle otettiin Chicago Blackhawksin apulais-manageri Kevin Cheveldayoff. Harmi vain, että heinäkuun aikaisista siirroistaan päätellen Cheveldayoff luulee manageroivansa jälleen AHL-joukkuetta.

- Edmonton Oilers teki Los Angeles Kingsin kanssa kaupan, joka mukana Oilers-ikoni Ryan Smyth saapui takaisin Edmontoniin. Hän tuo joukkueeseen kaivattavaa kokemusta ja nostaakin joukkueen keski-ikää noin 30:llä ikävuodella.

- Colorado Avalanche treidasi itselleen Capitals-maalivahti Semyon Varlamovin järjettömällä kaupalla, jossa Avalanche GM Greg Sherman luopui suuresta osasta seuran tulevaisuutta. Varlamov tulee kuitenkin varmasti auttamaan Avalanchea heidän maalivahtiongelmassa... noin kaksi viikkoa, kunnes hän loukkaantuu jälleen.

- Heinäkuun markkinoiden maaginen luku oli tällä kertaa 4,5. Niin Ville Leino, Tomas Fleischmann, Erik Cole kuin myös Brooks Laich sai markkinoilta sopimukset, joiden cap hit oli miljoonissa 4,5. Sama kaksinumeroinen luku on ilmeisesti myös Greg Shermanin älykkyysosamäärä.

- Adam Pardy on nyt 2 miljoonaa dollaria vuodessa tienaava hyökkääjä, josta kukaan ei tiedä yhtään mitään.

- Florida Panthersin GM Dale Tallonin teot aiheuttivat suurta ihmetystä markkinapäivillä, kun hän kiinnitti isoilla summilla keskinkertaisia pelaajia. Monet ihmettelivätkin onko hän täysin seonnut, sillä osassa sopimuksista ei tuntunut olevan mitään järkeä. Uusimpien huhujen mukaan näin saattaa hyvinkin olla, sillä kaksinkertaisesti kalliimpien sopimusten tekemisen jälkeen, Tallon kuulema haluaa muun muassa kaksinkertaista runkosarjaa, ja lupaa peluuttaa kahta maalivahtia yhtäaikaa.

- Huippumaalivahti Tomas Vokoun yllätti kaikki, ja teki todella halvan, yhden vuoden mittaisen sopimuksen Washington Capitalsiin. Sivuverkko sai Avalanche-manageri Grag Shermanin mietteet heti siirron tultua julki.

- Kyllä. Ilmeisesti Grag Sherman puhuu myös sujuvaa suomea.

- New York Rangersin Ruslan Fedotenko teki seuraan 1,4 miljoonan arvoisen jatkosopimuksen. New Yorkin lehdistössä oli puhetta, ettei hänelle haluttaisi tehdä jatkosopimusta, sillä hänen päänsä vie yli kolme paikkaa, jo valmiiksi pienestä pukuhuoneesta.

- Los Angeles sai haalittua markkinoilta riveihinsä kokeneen hyökkäjän Simon Gagnen. Sivuverkon saamien tietojen mukaan hän kärsii kuitenkin todella vakavasta aivotärähdyksestä, jonka hän sai allekirjoittaessaan sopimustapaperia.

- Washington Capitals hankki riveihinsä myös keskushyökkääjä Jeff Halpernin. Capitals GM:n tavoitteena oli ilmeisesti saada joukkueeseen yksi sentteri, joka ei lähde lomailemaan heti runkosarjan päättyessä.

- Pheonix Coyotes haki ratkaisua kiperään maalivahtiongelmaansa palkkaamalla Mike Smithin. Tässä ei nyt ole muuta vitsiä.

- Eräs markkinoiden halutuimmista puolustajista, James Wisniewski, solmi Columbus Blue Jacketsin kanssa pitkän, ja kalliin sopimuksen. Hänestä tulee seuran ensimmäinen pisteitä tekevä puolustaja sitten... ööö... hmm... öö...

- Toronta Maple Leafs hankki ensi kauden joukkueeseensa jopa kaksi uutta keskushyökkääjää, kun aluksi vapailta markkinoilta haaviin tarttui Buffalo Sabresin Tim Connolly, ja tämän jälkeen treidin kautta joukkueeseen saapui vielä Matthew Lombardi Nashville Predatorsista. Siinä missä muut joukkueet hakevat leveyttä joukkueen keskustaan, Maple Leafs nähtävästi hankkii joukkueen keskustaan lasisuutta. Treidi oli kuitenkin siinä mielessä hyvä, että nyt Connolly ei vaikuta enää niin loukkaantumisherkältä fanien silmissä.

- Detroit Red Wings kiinnitti riveihinsä kaksi puolustajaa, Mike Commodoren sekä Ian Whiten. Commodoren erikoisuus on epäilemättä painavan kovat vartalotaklaukset. White taas on erikoistunut joukkueen vaihtamiseen.

- Kovanaama Zack Stortini pelaa tulevalla kaudella Nashville Predatorsin riveissä. Joukkueen pelaajat saivat hänestä varsin oudon ensivaikutelman, sillä saapuessaan joukkueen palaveriin hän halusi väkisin halata kaikkia, eikä millään halunnut päästää irti.

-Raivoikkaasti taisteleva hyökkääjä Tim Brent teki 800.000 dollarin arvoisen sopimuksen Carolina Hurricanesiin. Hänelle kuulemma tarjottiin Carolinan suunalta sopimukseen myös mittavia bonuksia, mutta huhujen mukaan mies blokkasi ne.

- Edmonton Oilers ja Anaheim Ducks tekivät pelaajakaupan, jossa seuroja vaihtoivat Kurtis Foster ja Andy Sutton. Seurat halusivat testata pelaajia ennen kauppaa ja järjestivät muun muassa herrojen välisen luistelukilpailun kaukalon päästä toiseen päähän. Nyt, noin viikkoa myöhemmin, kilpailu ei ole vieläkään päättynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti