perjantai 1. heinäkuuta 2011

HIFK:n joukkuepalaveri


Kesä alkaa olla jo niin pitkällä, että joukkueet ryömivät pois lomakoloistaan ja alkavat keskittymään täysillä uuteen kiekkokauteen. Varsinkin Suomessa, jossa juhanus saatiin vasta vietettyä ja jossa kesäkin on vasta parhaassa kukoistuksessaan, täytyy joukkueiden saada pikku hiljaa rivistönsä kokoon. Ketä pelaajia tulee? Ketä lähtee? Mikä on joukkueen pelitapa? Entä tavoitteet? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään paljon joukkueiden sisällä kesäisin.

Eräs näitä asioita pohtiva joukkue on SM-Liigan viime kauden mestari HIFK, joka piti ensimmäisen, kunnollisen joukkuepalaverinsa juuri juhannuksen jälkeen. Palaveriin osallistui niin pelaajat, valmentajat, taustaorganisaatio kuin myös joitakin tarkkaan valittuja kiekkoalan kirjoittajia. Tunnetusti, olin yksi heistä.

Nyt tarjoan teille siis yhteenvedon siitä, mitä HIFK:n kauden ensimmäisessä joukkuepalaverissa käsiteltiin.

---

Tiistai, kesäkuun 28.
Helsingin jäähallin kokoustila

---

Kaikki pelaajat istuvat väsyneinä puisilla penkeillään. Jokaisella näyttää juhannuksen riennot painavan vielä silmäluomissa. Vai vieläkö he juhlivat mestaruutta? En myöskään osaa sanoa onko Siim Liivik väsynyt vai roikkuuko hänen päänsä alaspäin hänen kaulassaan roikkuvan blingbling-seinäkellon takia… No yhtä kaikki, Petri Matikainen marssii ovesta varsin väsyneen näköisen yleisön eteen.

Petri Matikainen: Hyvää päivää kaikille!

(pelaajat istuvat hiljaa paikoillaan)

Matikainen: Sanoin hyvää päivää kaikille!!!

Kaikki: Hyvää päivää……

Matikainen: Ei kuulu…!?

Kaikki: Hyvää päivää!

Matikainen: Hyvää päivää… kenelle?

Järvinen: (kuiskaten vieruskaverilleen) Ei kai se oikeesti pakota meitä sanomaan sitä…?

Kuhta: Leikitään nyt vaan mukana… ei tää voi kovin pitkään kestää…

Kaikki: Hyvää päivää oi suuri polemarkkimme!

Matikainen: No niin, tulihan se sieltä. Eli kuten kaikki varmasti jo tietävätkin, olen teidän uusi päävalmentajanne Petri Matikainen. Kutsuin teidät tänne palaveriin, sillä vaikka edellinen kausi päättyikin osaltanne mestaruuteen, se ei tarkoita sitä, etteikö töitä tarvitsisi enää tehdä menestymisen eteen. Tästä päivästä lähtien alamme viimeistään puhaltamaan siihen yhteiseen hiileen, ja meistä tulee entistäkin raivokkaammin taisteleva IFK.

*Ymmärtäväisiä nyökkäyksiä yleisössä*

Matikainen: Joukkueemme näyttää jo tässä vaiheessa erittäin hyvältä, vaikka toki haemme vahvistuksia rosteriimme aina kauden alkuun asti. Saimme haalittua riveihimme muun muassa Miikka Tuomaisen, Eero Sommervuoren ja Mikko Jokelan…

*kolmikko moikkaa muille penkeiltään*

Matikainen: … sekä paluumuuttajana Kim Hirzovizzin
Hirschovitz: Hei, ei se oo niin vaikeeta. Hir-scho-vitz…

Matikainen: Näiden lisäksi meillä jatkaa myös pitkän linjan SM-Liiga tähtihyökkääjä Kimmo Kuhta. *viittoo kädellään Kimmoa kohti*

*Kuhta nousee seisomaan*

Kuhta: Kerran IFK, aina IFK!
Söderholm: Todellakin!
Kurvinen: No kyllä!
Hirschovitz: Totta! Eiku…
Peltonen: *Yrittää piiloutua penkkinsä alle*

Matikainen: Meiltä löytyy myös nuorta taitoa, sillä saimme pidettyä joukkueessamme Mikael Granlundin vielä seuraavan kauden verran. Hänestä tulikin mieleen eräs opettava video, mikä minun piti teille näyttää. *Laittaa DVD-soittimen pyörimään*

* ”… liikkuminen on hienoa niin kuin Granlundin, katsokaa tämän nuoren taiturin oijooiiiioi!!! ... Näittekö minkä maalin kaveri iskee!?...”*

Mikael Granlund: Oliko nyt pakko…?
Söderholm: Hei kyllähän toi on jo kaikki nähny… Jotkut jopa paikan päältä. *paukuttelee henkseleitään*

Matikainen: Ei riitä, että se on nähty. Se pitää sisäistää. Haluan, että kaikki opettelevat tämän tempun. Huomisissa treeneissä Mikke opettaa teille kaikille miten homma hoidetaan!

Mikael Granlund: Ei hyvää päivää…

Matikainen: No niin, katsotaampa se vielä uudestaan.

(Noin kaksi tuntia myöhemmin)

Matikainen: Eiköhän se riitä tältä päivältä. Pyrimme tulevalla kaudella ajamaan sisään uusia nuoria pelaajiamme SM-Liigakuvioihin. Yritämme antaa nuorille paikkoja näyttää osaamistaan, mutta nuo näytönpaikat on ansaittava kovalla työnteolla! Markus, sinä voisit kuitenkin aluksi opetella sitomaan itse ne luistimesi kiinni. Luistelemaan opettelukaan ei olisi pahitteeksi.

Markus Granlund: *katselee surullisesti maahan*
Mikael Granlund: Hei, älä välitä tollasesta. Ei se tota tarkottanu…
Markus Granlund: No ei mua toi suleta… Mulla on lenkkalin nauha auki…
Mikael Granlund: No mä hoidan sen…

Matikainen: Tästä hetkestä lähtien teemme raivokkaasti töitä sen eteen, että saisimme juhlia mestaruutta myös tulevan kauden päätteeksi. Meillä on laadukas ja kilpailukykyinen joukkue, eikä tavoitetta tule asettaa muuhun kuin mestaruuteen. Tähtäimessä on siis se, että pelimme paranee läpi kauden, ja että olemme parhaimmillamme keväällä, kun tärkeät pelit koittavat.

Lundell: Hahahahahaaa! Hyvä vitsi.

Matikainen: Pelitapamme ei tule hirveästi muuttumaan pieniä sävyeroja lukuunottamatta. Pelissämme yhdistyy raivokas taistelu, rankaisevan fyysinen pelaaminen sekä perinteinen taitokiekko. Jaan teille nyt pelikirjan, josta kaikki selviää. Tom, laitappas tästä pojille kirjat kiertoon…


Kuhta: Ööö, koutsi hei? Odysseia!? Oikeesti, mitä tekemistä tällä on jääkiekon kans?

Matikainen: Paljonkin. Se on hieno tarina miehestä, joka selvittää monet vaikeudet ja esteet päästäkseen päämääräänsä. Tuollainen matka on myös meillä edessä ja haluan, että sisäistätte tämän.

Kuhta: Eli siis edessämme on matka uuteen mestaruuteen?

Matikainen: Ei. Vaan Kreikkaan.

Kaikki: ???

Matikainen: Kerron siitä lisää tuonnempana. Haluan kuitenkin, että jokainen lukee tämän teoksen. Pidän siitä pistokokeet ylihuomenna.

Markus Granlund: No hei, mulla on sillon keltotaulun testit koulussa!

Matikainen: Priorisoi! Seuraavaksi haluan…

(Oveen koputetaan)

Matikainen: Tom, avaappa se ovi.


Matikainen: Pade, mitäs ihmettä sä täällä teet?
Nurminen: Ei perhana, nyt on niin jyrkät rappuset eessä, että tarttis vähän jeesiä…
Matikainen: No odottele siinä hetki. Ei meillä täällä enää kauaa mene.
Nurminen: Joo, hyvä homma.

Matikainen: No, nyt minulta katkesi ajatus. Hmm, no eipä minulla tainnut tässä enää muuta ollakaan. Huomenna alkaa jäätreenit, ja niiden jälkeen puhutaan tarkemmin jatkosta. Onko kellään mitään sanottavaa?

Liivik: Mä lauon kiekkoo ku bullettii.

Matikainen: Hyvä homma. Kiitos tästä. No, eipä tässä muuta. Jatkamme siis huomenna! Nyt me lähdetään tästä Paden ja Miken kanssa keskustelemaan siitä, miltä tuntuu olla maailmanmestari.

(Granlund nousee ylös päätään pudistellen. Kolmikko lähtee kävelemään ovea kohti)

Peltonen: Entäs minä?

Matikainen: Ai niin. Ysiviis. No tule mukaan sitten.

(Peltonen loikkii innoissaan kolmikon kintereille, muiden vasta hitaasti noustessa paikoiltaan.)

(Matikainen ottaa Padesta talutusotteen)

Matikainen: No eihän nämä nyt niin pahat rappuset ole. Eihän tuolla ole edes mattoa alhaalla!

11 kommenttia:

  1. Heh heh. Oletpas vitsikkäällä päällä. Ihan perus narri ku et osaa mitää muuta ku vaa dissata toisia.

    VastaaPoista
  2. Aivan loistavaa tykitystä! :D Ja ylläolevalle: Eikö löydy huumorintajua, kun oman jengin juttuille nauretaan? En muuten usko, että on Jokeri-fani kirjoittajana.

    VastaaPoista
  3. :D ei vittu, aivan loistavaa :D:D:D hymähdyksiltä ei voi välttyä. Ja tohon ekaan kommenttiin, voi luoja jos tämmösestä ottaa nokkiisa...

    VastaaPoista
  4. aivan loistavaa tekstiä, hyvä ettei kahvit lentäny näytölle :D T:Jullifani

    VastaaPoista
  5. Ei helkkari kuin mahtava ihan näin HIFK-faninakin! Toi loppu varsinki :D

    VastaaPoista
  6. Iha paras ! :D
    ihan uskollisena HIFK-faninakin tää naurattaa,ensimmäisen kommentin kirjoittajan ei kannattais ottaa elämää noin vakavasti

    VastaaPoista
  7. Naurua vedet silmissä! nim.Jokerit forever!

    VastaaPoista
  8. Ihan paras juttu lisää tämmösiä!!! Tälle sai kyllä nauraa pitkään :D

    VastaaPoista
  9. Kenen kirjoittama tahansa niin mielikuvitusta löytyy

    VastaaPoista
  10. Anteeks MaG, sori kibe ja hirso mut ei voi muut kun nauraa ! "kerran IFK, aina IFK ! " "niin! Eiku.." *Peltonen piiloutuu penkkinsä alle* ja ei hyvää päivää ! Miks voin kuvitella et Mikke oikeesti sanois noin :D HIFK alltid, sellaisena kuin se on <3 :))))

    VastaaPoista