sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Tapaus Brad Richards, osa 2/3

Morris: Niinpä. Mutta turha jäädä tuleen makaamaan. Seuraavana vuoroaan odottaa Los Angeles Kings. Joko otetaan heidät sisään?

Richards: Antaa tulla vaan.

Morris (Sisäpuhelimeen): Päästä seuraava vuorossa oleva sisään.

Avustaja: Herra Morris, Dean Lombardi soitti ja ilmoitti, että myöhästyy muutaman minuutin, koska aamulla Mike Richards oli täysin yllättäen blind-side – taklannut häntä päähän.

Morris: No mitä ihmettä? Tämä ei ole kyllä lainkaan hyväksyttävää.

Avustaja: Täällä odottaa innokkaana vuoroaan myös Terry Pegula, ja häntä on vaikea pidätellä pääsemästä huoneeseenne… Mitä tulisi tehdä?

Richards: Minähän sanoin sille jo tuhat kertaa, ettei Sabres tule kysymykseen!

Morris: Kerro hänelle, ettei Bradiä kiinnosta hänen tarjouksensa lainkaan. Mikäli hän ei suostu lähtemään, soita poliisit paikalle.

Avustaja: Tämä selvä!

(Samassa Lombardi hölkkää hengästyneenä ovesta sisään)

Dean Lombardi: Hyvää päivää arvon herrat ja anteeksi myöhästymiseni. Tiedän, että aikaa ei ole hukattavaksi, joten pidän puheeni lyhyenä. Brad, Kings on tehnyt menneinä vuosina kovasti töitä, jotta joukkueesta kasvaisi varteenotettava Stanley Cup kandidaatti. Olemme menneet vuosi vuodelta eteenpäin, ja uskon, että uusien hankintojen kautta olemme parempia kuin pitkiin aikoihin. Mikäli liityt organisaatioomme, tiedän, että olemme suurin ennakkosuosikki tulevalle kaudelle. Ja ennen kaikkea haluaisin nähdä kentällä Richards-Richards-Richardson – hyökkäystrion. Se olisi siistiä!

Richards: …

Lombardi: Meillä on myös videopuheluyhteys pariin herraan, jotka haluavat kertoa sinulle pari sanaa Los Angelesista… (käynnistää kuvayhteyden)

Wayne Gretzky: Terve Brad. Haluan osaltani sanoa, että Los Angeles on erittäin hieno paikka elää. Joukkue on erittäin hyvin johdettu… toisin kuin eräät (Wayne ottaa taskustaan Phoenix Coyotesin logon ja polttaa sen)… Joukkueella on myös todella kilpailukykyinen rosteri, mutta vanhasta kokemuksesta pystyn sanomaan, että Stanley Cupin voittaminen on Los Angelesissa mahdotonta…

(Kuvayhteys katkaistaan yhtäkkiä)

Lombardi: Öö… Ummm… Meillä taitaa olla hieman teknisiä ongelmia… No, otetaanpa yhteys seuraavaan henkilöön. (Käynnistää kuvayhteyden)

Koby Bryant: Wazzup! Kuules Brad. Tämä Los Angeles on todella mahtava paikka asua. Uskon todella, että viihdyt täällä. Olen itse asunut täällä jo kauan, enkä haluaisi elää missään muualla…

Richards (keskeyttää puheen): Hei Koby? Miksi puhut kirjakieltä? Kuulostaa varsin epäluonnolliselta? Hetkinen, etkai sä vaan lue sun puhetta suoraan joltain lapulta!?
 
Bryant: … No joo, en mä jaksanu mitään opetella ulkoo. Itseasias en mä tiedä edes kuka sä olet…

Morris: No niin, eiköhän tämä esitelmä ollut jo tässä. (Sulkee kuvayhteyden)

Lombardi. Kiitos ajastanne. Tässä on sopimustarjouksemme. (Laittaa mapin pöydälle). Näkemiin.

(Lombardi poistuu huoneesta)

Richards ja Morris (yhteen ääneen): Ei jatkoon.

Morris (sisäpuhelimeen): Kukas siellä on seuraavana vuorossa?

Avustaja: New York Rangersista Glen Sather sekä valmentaja John Tortorella. Sen jälkeen kirjasin vuoron Terry Pegulalle. Haluan samalla sanoa, että irtisanoudun tehtävistäni, sillä Mr. Pegula tarjosi minulle juuri 10-vuotista, monen kymmenen miljoonan arvoista työsopimusta.

Morris: Mitä ihmettä!?!? Nyt hylkäät sen sopimuksen ja istut siellä paikallasi!! (Huutaen oven läpi:) Terry, Brad ei halua pelata Buffalossa nyt, eikä tulevaisuudessa! Sinulla ei ole tähän huoneeseen mitään asiaa!

(Pegula lähtee kiukkuisesti kävelemään ulko-ovea kohti)

(Huoneeseen astelee sisään Glen Sather ja John Tortorella)

Richards: No niin herrat. Ennen kuin sanotte yhtään mitään, haluan kertoa, että Rangers on minulle ehkä kaikkein mieluisin vaihtoehto. Tahtoisin kuitenkin saman tien kysyä, miksi Rangersin UFA-hankinnat ovat menneet viime vuosina niin penkin alle?

Sather (katselee kysyvästi): …?

Richards: Siis Gomez, Drury, Redden yms.?

Sather: No hei. Saatiinhan me Gomezilla sentään McDonagh. Ja Druryn hommasinkin ihan vain kolmossentteriksi. Ja Redden nyt oli alun perinkin pelkkä AHL-hankinta, on meinaa kova kaveri sille tasolle! Hyvinhän nuo hankinnat on mennyt...

Tortorella (keskeyttäen): Turha noista on enää huolta kantaa. Meillä on nyt jo todella kilpailukykyinen hyökkääjistö, nuori ja taitava puolustus sekä liigan eliittiin kuuluva maalivahti. Sinun avullasi joukkueemme olisi varmasti aivan liigan parhaimmistoa ja pääsisimme nauttimaan vakituisesti playoff-menestyksestä. Jos vaan se yksi slovakki ymmärtäisi, kumpaan päähän ne maalit pitää tehdä…

Sather: Ja saisit ilmaisia muotivinkkejä Sean Averyltä! Kuten minä! *esittelee innoissaan kirkkaan turkoosia pikkutakkiaan*

Richards: Vau! Sehän kuulostaa pahalta…

Tortorella: Tässä on tarjouksemme (ojentaa mapin Morrikselle). Se on rahallisesti erittäin hyvä, ja tiedän, että se on sinulle paras vaihtoehto myös urasi kannalta.

Sather (kuiskaten Tortorellalle): Voisinko laittaa siihen sopimukseen vielä pari nollaa lisää? Tekisi niin paljon mieli…

Tortorella (kuiskaa takaisin vihaisesti): Ole nyt jo hiljaa!

Morris: Kiitos herrat. Otamme sopimusehdotuksenne harkintaan.

Tortorella: Kiitokset teille ajastanne. Ja muista Brad vuosi 2004. Se voidaan tehdä uusiksi.

Sather: Mitä silloin tapahtui? Voitettiinko me jotain?

Tortorella: Tule nyt jo sieltä!

(Ovi sulkeutuu)

Morris: Eiköhän kutsuta heti seuraava halukas tänne juttusille. (sisäpuhelimeen:) No niin, kukas siellä on seuraavaksi…

(Huoneeseen ryntää sisään mies)

Morris: Steve Tambellini!? Mitä ihmettä SINÄ täällä teet!? Kuinka pääsit sisään!?

Steve Tambellini: Kerroin avustajalle kuinka paljon Shawn Horcoff tienaa kaudessa.

Morris (sisäpuhelimeen): No niin! Herätys! Skarppaahan nyt siellä!

Avustaja (pelokkaan epätietoisesti itsekseen mumisten): 5,5 miljoonaa…?

Tambellini: Tässä on Edmonton Oilersin tarjous (Laittaa A4:n kokoisen paperin pöydälle). Sinun avulla Oilers taistelisi varmasti Stanley Cupista jo ensi vuonna.

(Huoneeseen laskeutuu outo hiljaisuus)

(Kaikki tuijottavat hämmentyneinä toisiaan)

Tambellini: No vitsi! Mutta harkitse kuitenkin!

Morris: No alahan vetää siitä nyt!

(Ovi sulkeutuu)

Richards: Hei, olisikohan Koby vielä tuolla linjoilla?

Morris: Eiköhän se vielä ole. (käynnistää kuvayhteyden)

(Koby Bryantin kuva ilmestyy ruutuun)

Richards: Hei Koby, katos tää! (Ruttaa Oilersin sopimusehdotuksen ja heittää sen huoneen vastakkaisella puolella olevaan roskikseen).

Bryant: Siisti! Hei sun pitäis tulla näytille meidän training campille. Eikö vaan… öö… hmmm...

Richards: Brad.

Bryant: Niin olikin!

Richards: Pistetään asia korvan taakse.

(kuvayhteys sulkeutuu)

Morris (sisäpuhelimeen): Onkos siellä vielä halukkaita tarjoajia?

... To be continued...

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvää yritystä näissä on, mutta valitettavasti se vaan ei oikein riitä. DGB ja Bloge Salming vaan tekee nuo samat jutut niin paljon paremmin, että sen idean kopioiminen ei välttämättä kannata.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä. Vähän yritetään tehdä väkisin hauskaa ja se ei todellakaan ole hyvä asia. IFK:n joukkuepalaveri ja NHL:n vapaat markkinat ovat ehdotonta huippuluokkaa ja lisää semmoisia tekstejä!

    VastaaPoista