lauantai 26. marraskuuta 2011

Hyvää syntymäpäivää!

No niin. Nyt on sitten saatu Sivuverkon toimitukseen upouusi tietokone, josta löytyy enemmän tehoja kuin Ilveksestä ja Saipasta yhteensä. Näin jääkiekkovertauksin tietokoneen vaihtoprojektissa laiskan hidas, ja neppailua harrastava Anaheim Ducksin ykköskenttä vaihtui vanhanajan Legion of Doom -kentälliseen, joka tuottaa tehoja raa'an voiman kautta illasta toiseen. Toivottavasti kone kuitenkin kestäisi paremmin kuin Eric Lindrosin kupoli.

Sivuverkon toimitus olikin tekemässä jälleen tutkivaa journalismia Synergia-Areenalla. Siis ihan aikuisten oikeasti. Eilinen JYP-Jokerit -kamppailu tarjosikin katsojille maalitonta viihdettä täydet 65 minuuttia. Voittomaalikilpailussa kotijoukkueen Antti Jaatinen vihdoin onnistui maalinteossa ja ratkaisi voiton JYPille.

Vaikka voisi luulla, että peli oli tylsä, se ei sitä todellakaan ollut. Ottelussa tapahtuikin monia pienen pieniä asioita, jotka herättivät huomioni. Nyt listaan näitä asioita teille, olkaapa hyvät:

- JYPin Mikko Viitanen näytti heti ottelun alkuun erikoisosaamistaan ottamalla kahden minuutin jäähyn.

- Jokerien hyökkääjä Jarkko Ruutu vie nähtävästi termin "joukkuepelaaminen" aivan uudelle tasolle. Amerikan mantereelta mukaan tarttunut "toverin eteen tulee tehdä kaikkensa" -mentaliteetti on saanut täällä Suomessa huomattavia lisäominaisuuksia. Kaiken muun omistautumisen lisäksi, kärsii Ruutu nimittäin myös joukkuekavereidensa kivut heidän puolestaan. Kun Hahlia tai Ritaa taklataan, ottaa Ruutu heidän puolestaan lukua.

- Jokereiden Ilari Filppula ei nähtävästi - veljensä tavoin - oppinut laukomaan Amerikan reissullaan. Filppulan kolmannen erän siniviivalämärin aikana Viitanen ehti ottaa neljä jäähyä, ja Ruutu kaatuilemaan noin kolme kertaa, ennen kuin kiekko lensi JYP-maalivahti Riku Heleniuksen syliin.

- "Vanhuus ei tule yksin" -sanonta näyttäisi pitävän paikkaa ainakin Kalle Koskisen kohdalla, sillä pelin loppulla näytti pahasti siltä, että miehen näkö alkaa kertyvän iän myötä reistailemaan. Sen verran vaikeaa näytti kiekon löytäminen olevan Koskiselle tämän omista jaloistaan ottelun loppuhetkillä.

- Saattoi hyvinkin olla, että Jokeri-valmentaja Erkka Westerlund antoi jatkoajan alussa pelaajilleen ohjeistuksen viedä kiekko laitojen kautta hyökkäysalueelle, mutta nähtävästi vierasjoukkueen Janne Lahti piti neuvosta kiinni liian kirjaimellisesti aina voittomaalikilpailun loppuun asti.

- Nollapelistä huolimatta, oli Riku Heleniuksella - jatkoajan John Vanbiesbrouck -tyylistä hanskatorjuntaa lukuunottamatta - ottelussa suunnilleen yhtä paljon kunnon töitä, kuin Teuvo Hakkaraisella eduskunnassa vuoden aikana.

Jani Ritaa taklataan kovaa.
---

SM-Liigassa on toki tapahtunut muutakin, kuin tämä yksittäinen kohtaaminen. HIFK:n Markus Granlund näytti osaavan matkia isoveljeään kiepsauttamalla Espoon Bluesia vastaan veivimaalin maalin takaa. Ilmeisesti Petri Matikaisen kesänaikainen joukkuepalaveri, ja siihen kuulunut videoluukutus, on nyt tuottanut tulosta.

HIFK-maalivahti Jan Lundell viettää tänään syntymäpäiviään ja Sivuverkko haluaakin onnitella päivänsankaria! HIFK:n joukkue pitikin tänään ennen Pelicans-ottelua Lundellille pienet juhlallisuudet, joista löytyi myös upea syntymäpäiväkakku. Kakkuun oltiinkin tuupattu kaiken kaikkiaan 38 kynttilää - yksi jokaisesta hänen päästämästä helposta maalista kauden aikana.

Kynttilöiden puhaltaminen ei huhupuheiden mukaan sujunut kovinkaan hyvin, sillä Lundellin puhaltaessa ei yksikään kakun kynttilöistä sammunut. Lundellin puhallus oli kuulemma mennyt tämän jalkovälistä hänen taakseen.

Kriisiseura Ilveksen tilanne näyttäisi pahenevan entisestään, jos se vaan mitenkään on edes mahdollista. Joukkueen loukkaantuneiden listoilla oli jo ennestään Jesse Niinimäki ja Ville Koistinen, mutta viikonlopun aikana lista kasvoi vielä Martti Järventiellä sekä Arto Tukiolla. Järventien kärsii jonkinmoisesta jalkavammasta, kun taas Tukion vaivana on selkävamma, jonka hän ilmeisesti sai pelattuaan varaluistimien varaluistimilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti