perjantai 19. elokuuta 2011

Kotoinen Liigamme, (SM-Liiga Ennakko)

Syksy alkaa olla jo ovella. Tuon ruskaisen vuodenajan tuleminen merkitsee montaakin asiaa, mutta vain yhdellä niistä on tässä tapauksessa merkitystä: Kiekko putoaa jäähän. Nyt on siis hyvä aika suunnata katseet kohti tulevaa kotimaista liigakautta. Joukkueiden lopullinen muoto alkaa hahmottumaan, Pitsiturnaus on tapeltu ja JYP valmistautuu jo tulevan kauden pronssiotteluun, sillä Jarkko Immonen ei tehnyt vieläkään paluuta Synergia Areenalle.

Sivuverkko tuntee olevansa vastuussa tarjota ajoittain lukemista myös SM-Liigan osalta. Kotimaisen kiekkokauden alkuun on nimittäin aikaa enää alle kuukausi, ja mikä olisikaan tähän aikaan parempaa, kuin täysin lyömätön ennakkospekulointi SM-Liigajoukkueiden asetelmista viimeisimmät kaudet muistaen – ja tuleva kausi silmällä pitäen.

---

BLUES:

- Espoolaisjoukkue on ilmeisesti keksinyt täysin uraauurtavan sopimuspykäläuudistuksen. Jatkoaika -sivustolla oli uutinen, jossa kuulutettiin, että ”Blues käytti Roope Talajan sopimuksessa olleen option ja pidensi Roope Rannan sopimusta vuodella”. Eikö samalla logiikalla voitaisi menetellä esimerkiksi Anaheimissa, jossa Saku Koivun sopimukseen voitaisiin laittaa optio Teemu Selänteen uudesta jatkovuodesta, ja näin ollen säästyttäisiin jokavuotisesta peliuran jatkamis-spekulaatioista.

- Outo keskustelu tallentui aiemmin Sivuverkon salakuunteluvälineille Bluesin toimistotiloista:

Jussi Salonoja: Voi helvetti, sain juuri kuulla, että Tarkki lähtee Kärppiin!
Lauri Marjamäki: Ou nou…Kukas meillä nyt pelaa maalissa?
Salonoja: No sehän tässä nyt homman nimi onkin… Meillä ei oo veskaria!
Marjamäki: Mistäs me nyt moket meille kaivetaan? Onko ketään huippua vapaana?
Salonoja: No ei tähän hätään kyllä ole… Ja pitäisi tuonne toimittajille ja nettisivuillekin nyt jotain nimiä jo saada. Heitetään sinne nyt vaan hatusta jotain.
Marjamäki: ... … … Hetkinen? Mitä?
Salonoja: No heitä joku perussuomalainen etunimi…!
Marjamäki: … Öööööö… Vaikka Petri.
Salonoja: Joo toi oli hyvä. Vähän vanhemman tyylinen eli kukaan ei osaa epäillä mitään. Sukunimeks vaikka joku pressa… … Koivisto!. Jumalauta, siinä on meidän ykkösmoke!
Marjamäki: Hieno homma. Mites kakkonen?
Salonoja: No vähän on kyllä ollu ummetusta…
Marjamäki: … Siis kakkosveska…
Salonoja: No otetaan vaikka meikäläisen etunimi… Tarjoos joku sukunimi.
Marjamäki: … Marjamäki…?
Salonoja: No tuon nyt porukka haistelisi jo huijaukseks! Herätys nyt! Eikun hetkinen… Tuolla junioreissahan meillä pelaa joku nuori veskari, joku Volden… Ei mutta sehän on Norjasta. Ei siitä ole mihinkään. Mutta siitähän me saadaan sukunimi meidän kakkosveskarille! Mika Norja!
Marjamäki: Hieno homma. Mutta pistäthän sitten vielä rahaa tiskiin huolella, ettei tartte mielikuvitusveskareilla koko kautta vedellä…?
Salonoja: No tottakai pistän rahaa palamaan! Ja kuule vielä pitkään kauden aikanakin!

---

HIFK:

- Viime kauden mestari on eittämättä tulevan kauden mielenkiintoisin joukkue. Huhujen mukaan Petri Matikainen pyrki hakemaan lisää spartalaista otetta kokoonpanoon, mutta Leonidaksella sekä Dilioksella oli molemmilla sopimuksissaan siirrot estävät pykälät.

- Tulevalla kaudella HIFK:n parhaan pistemiehen tunnistaa veikkauksen kultaisesta punaharjakypärästä.

---

HPK:

- HPK:n uusi puolustajahankinta Ossi-Petteri Grönholm kertoi, että valitsi HPK:n, koska siellä vallitsee hyvä voittamisen kulttuuri. No, onhan se pronssimitalienkin voittaminen voittamista.

- Sivuverkolle saapuneiden tietojen mukaan HPK on myös kiivaasti etsimässä tulevalle kaudelle uutta bussikuskia. Seura on jo hylännyt Scott Barneyn hakemuksen asian osalta.

---

ILVES:

- Ilves korvasi viime kaudella epätasaisesti suorittaneen maalivahti Jani Hurmeen Vesa Toskalalla. Maalivahdilla, joka tunnetusti on jotakuinkin linnunradan tasaisin suorittaja tolppien välissä.

- Ville Koistisen pitkä sopimus Ilves-paitaan on erittäin hieno uutinen joukkueen faneille ja etenkin koko seuralle, mutta pientä päänvaivaa organisaatiolle aiheuttaa mittavat kustannukset monista uusista varamaaleista.

---

JOKERIT:

- Jokerit sai ehkä siirtomarkkinoiden kovimman nimen haaviinsa, kun Ilari Filppula teki paluun SM-Liigaan kirjoittamalla sopimuksen Narripaitaan. Kertomusten mukaan Ilari halusi Detroitista mielellään pois, sillä hän oli kyllästynyt paikallisten kysymyksiin: ”Kuka tuo Valtterin näköinen kukkakeppi oikein on?”

- Sivuverkko yritti saada Jokeri-valmentaja Erkka Westerlundin haastattelua näin kauden alun alla, mutta yritys kariutui, kun Erkka yritti heittää minua juomapullolla.

---

JYP:

- Puolustaja Mikko Viitasen lähdön jälkeen JYPin ei tarvitse harjoitella alivoimapelaamista enää lainkaan.

- Kestomenestyjän tittelin lähivuosina hankkinut JYP voisi ottaa oppia parin viime kauden virheistään, ja yksinkertaisesti kloonata kevääksi joukkueeseen yhdeksäntoista Harri Pesosta.

JYP-Akatemia, maalinedustapuolustuksen lyhytkurssi.

---

KALPA:

- Kalpa teki kovan hankinnan kevään tärkeitä pelejä silmällä pitäen värväämällä rosteriinsa kovia playoff-tehoja mättäneen Ossi Saarisen.

- Sami Kapasen paluu kotimaan kiekkokaukaloihin on ollut eräs kesän suurimmista puheenaiheista. Kapanen on todella tehnyt vakuuttavan määrän töitä koko Kalpan organisaation eteen, sillä hän on hallituksen puheenjohtajana, seuran toimitusjohtajana sekä joukkueen henkisenä johtajana toimimisen lisäksi pelannut joukkueessa varmasti jokaikistä pelipaikkaa. Näiden lisäksi hän kuulemma toimii myös joukkueen kokkina, kotiotteluiden kuuluttajana sekä Jukka Hentusen hammaslääkärinä.

"Kuka pääsee pelaamaan Sami Kapasen kanssa?" "Minä! Minä! Minä!"

---

KÄRPÄT:

- Yleistä uskomusta vastoin, maailmanloppu ei tule silloin, kun Suomi voittaa jalkapallon MM-kultaa, vaan silloin, kun Kärpät eivät hanki tshekkiläistä hyökkääjävahvistusta.

- Huippukauden pelanneen Iiro Tarkin oli tarkoitus tulla Oulun Kärppiin kiistattomaksi ykkösvahdiksi, mutta hänen lähtönsä NHL:ään sekoitti kuvion pahasti. Nyt – Kärppien rosteria katsellessa – uskon, että Kärpät lähtevät kauteen G-juniori –tyylisellä ”kiertävä maalivahti” -peluutuksella.

---

LUKKO:

- Lukko poikkesi täysin normaalista toimintakaavastaan, ja hankki itselleen kanadalaisen ykkössentterin.

- Mikäli Lukko haluaa menestyä tulevalla kaudella, on Perttu Lindgrenin pidettävä yllä viime kauden tehovireensä, uuden vahvistuksen, Kris Beechin, on vastattava huutoon, sekä Mika Norosen olisi ymmärrettävä, että sitä kädestä löytyvää mailaa kannattaa käyttää pääosin pelaamiseen.


---


PELICANS:

- Huhujen mukaan SM-liigan kurinpitoryhmä on ottanut Lahden Pelicansin otteet kaukalossa erityisseurantaan, sillä he pelkäävät, että Pasi Nurminen on toiminnallaan opastanut pelaajat kaatumaan turhan helposti.

- Pelicansin menestyminen riippuu pitkälti siitä, miten maalivahti Niko Hovinen on palautunut äärimmäisen rankan MM-kisa –urakkansa jälkeen. (Vitsin lähetti Anssi Salmela.)

---

SAIPA:

- Lappeenrannan Saipa teki menneellä kaudella yli 900,000 euron tappion. Saipan tulisi ehkä tässä vaiheessa jo ymmärtää, että katsojien olisi tarkoitus maksaa seuralle tullessaan katsomaan otteluita, eikä toisinpäin.

- Tulevalla kaudella Saipa tulee olemaan pelillisesti pahoissa ongelmissa, sillä Sivuverkon toimitus ei tunnista joukkueen rosterista Richard Lintnerin lisäksi yhtään jääkiekkoilijaa.

---

TAPPARA:

- Tampereen Tappara, tuo SM-Liigan Florida Panthers, teki kesällä hienosäätöä joukkueeseensa hankkimalla seitsemän uutta hyökkääjää, 2 uutta puolustajaa sekä yhden maalivahdin.

- Joukkueen kapteenin, Pekka Saravon, odotetaan nostavan tasoaan ja pystyvän taas roikkumaan normaaliin tapaansa karanneen hyökkääjän reppuselässä omalle maalille asti, aina punaviivalta lähtien, nykyisen – vasta siniviivalta alkavan roikkumisen - tai vajaaksi jäävän roikkumisen sijaan.

Saravolta ei odoteta tätä...

... Vaan tätä.

-

TPS:

- Siinä missä Lukko poikkesi täysin ykkössentterin hankkimiskaavastaan, ei TPS poikennut normaalista toimintakaavastaan tänäkään vuonna, sillä he eivät hankkineet ykkössentteriä lainkaan.

- TPS:n rosteri on tällä hetkellä sellaisella mallilla, että uuden logon suunnittelijatkin olisivat heikoista näytöistä huolimatta vahvistuksia nykyiseen joukkueeseen.

---

ÄSSÄT:

- Ässien nuorisotähti Joel Armia ei ole suuressa roolissa pelkästään Porin joukkueessa, vaan myös koko maan jääkiekon tulevaisuuden näkymissä. Toivottavasti herra ei älyä ikinä tehdä veivimaalia, sillä seuraukset voisivat olla tuhoisat.

- Sivuverkon toimitus törmäsi Ässien urheilujohtaja Mika Toivolaan Ähtärin Eläinpuistossa ja sai tältä pikaisen haastattelun. Juttutuokiossa Toivola vakuutti kovaan ääneen Ässien tarraavan kynsin ja hampain kiinni liigan kärkisijoista, kunnes eräs pikkulapsi osoitti Toivolaa ja kysyi äidiltään, ”Saako tuota majavaa silittää?”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti