tiistai 15. toukokuuta 2012

Tilannekatsaus MM-kisoihin

Jääkiekon MM-kisoissa ollaan selviydytty jo pisteeseen, jossa jatko-ottelut alkavat häämöttää. Parhaimmat joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa neljännesfinaaleissa, mutta viimeisen kierroksen otteluissa on silti rutkasti panosta joukkueiden taistellessa viimeisistä jatkopaikoista, sekä helpommista vastustajista.

Suomi päätti alkusarjan ottelunsa voittoon Kazakstanista, ja näin ollen joukkue pääsi valmistautumaan jo tulevaan neljännesfinaali-otteluun, jossa vastustajaksi asettuu suurella todennäköisyydellä USA. Tämä onkin erittäin hyvä asia, sillä Suomihan on tunnetusti pelannut lähivuosina erinomaisesti Yhdysvaltoja vastaan... Niin siis ratkaisupeleissä... Eikun ainiin joo...

Kisoissa on tapahtunut toistaiseksi vaikka kuinka paljon, eikä Sivuverkon mittavat resurssit riitä tällä kertaa järin kokonaisvaltaiseen raporttiin, sillä Kummola vei rahat. Ja lakanat. Nyt, alkusarjan päätöspäivänä on kuitenkin hyvä hetki ottaa kevyt pintaraapaaisu kisojen härdelliin, ja listaankin nyt alle kisojen tapahtumia tähän päivään mennessä.

- Ryan Getzlaf tekee selvästi parhaansa päästäkseen liittymään legendaariseen "kolmen kullan klubiin" MM-kisojen myötä. Lehtijuttujen perusteella homma onkin edennyt jo jonkin verran, vaikkei missi Saara Sieppi - tai muutkaan naiset - mitään myönnäkkään.

- Anssi Salmela hölmöili USA-ottelussa itselleen peräti kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan Alex Goligosken selästä laitaan. Sivuverkon saamien tietojen mukaan myös tuo pelikielto oli Jesse Joensuun ja Niko Hovisen ansiota.

- Sivuverkko kyseli Salmelalta tämän mielipidettä kyseisestä taklaus-tilanteesta heti USA-ottelun jälkeen, mutta Salmelan ainut kommentti tilanteesta oli "Ootas vähän".

- Suomen joukkue koki pahan takaiskun, kun Leijona-vahti Kari Lehtonen loukkaantui USA-ottelussa tilanteessa, jossa vain Kari Lehtonen voisi loukkaantua. Vamman vakavuudesta ei vielä ole tietoa - ei edes siitä oliko vamma fyysinen vai henkinen.

- Venäläistähti Evgeny Malkin on ollut kisoissa toistaiseksi erittäin hyvässä vireessä, ja hän onkin taituroinut jo tehot 7+7, joilla hän johtaa turnauksen pistepörssiä ennen erästä turskan kalastajaa. Venäjä sai kuitenkin kovia vahvistuksia joukkueeseensa Washington Capitalsin pudottua NHL:n pudotuspeleistä, ja saa nähdä kuinka käy Malkinin tehoiluille tämän jälkeen, sillä ei olisi ensimmäinen kerta, että Malkinin pisteiden tehtailu hiipuu, kun joukkueeseen saapuu toinen supertähti.

Anssi Salmela - kirveellä päähän tai naama edellä seinään.


- Kuten sanottua, Washington Capitalsin Alexanderit Ovechkin ja Semin liittyvät vahvistamaan Venäjän joukkuetta MM-kisoihin. Sivuverkon kysyessä miehiltä, miksi he lähtivät raskaan NHL-kauden jälkeen vielä pelaamaan maailmanmestaruudesta, vastasivat he, ettei se kausi nyt niin raskas ollut, kun he eivät päässeet pelaamaan. Molemmat myös myönsivät, että lähdön toinen syy oli yksinkertaisesti päästä mahdollisimman kauas Dale Hunterista. Haastattelun jälkeen Ovechkin mumisi vielä jotain fat fuckista.

- Norja vastasi ehkäpä kisojen komeimmasta yllätyksestä voittaessaan Saksan salibandylukemin peräti 12-4. Harmi, ettei Saksan päävalmentajan toiminut enää konkari Uwe Krupp, sillä hän olisi ehdottomasti saanut saksalaisryhmään ottelun aikana ryhtiä. Hyppäämällä nimittäin itse pelaamaan.

- Valko-Venäjän maalivahti Andrei Mezin häipyi joukkueensa vahvuudesta kesken kisojen, sillä hän ei ollut tyytyväinen saamaansa rooliin. Mezinin kisat jäivätkin käytännössä yhtä lyhyeen kuin John Tortorellan tiedotustilaisuudet.

- Suomella on ollut suuria vaikeuksia omassa päässä kovasti karvaavia Pohjois-Amerikan joukkueita vastaan - niin kiekollisena, kuin kiekottomanakin. Varsinkin USA sai tapettua koko Suomen avauspelin, kun he ottivat tilan pois Suomen pakeilta, eikö hidasta lähtöä näin voitu toteuttaa. Tai itseasiassa hidas lähtöhän tilanteissa lopulta onnistuikin, hyökkäykseen lähtö kun kesti aina noin viisi minuuttia.

- Leijonien puolustajien otteista kertoo jotain se, että Suomen paras pakkipari on tähän mennessä ollut selkeästi Väänänen-Järvinen -kaksikko, vaikkakin muutamia nukahduksia on sattunut kiekollisena myös Järviselle. Hietanen-Mäenpää -pariskunta pyörittelee ihan kivasti ylivoimaa, mutta omassa päässä pelatessa pari on yhtä hukassa, kuin Juhani Tammisen puvustaja. Salmela on ollut sellaisessa vireessä, ettei pelikielto haittaa ollenkaan, ja Niskala on taas syötellyt avaussyöttöjä mukavasti suoraan lapoihin - vastustajan kannalta. Kukkonen veti hienon liukutaklauksen Lehtoseen Faulkin ylivoimamaalissa, ja Jaakolan jäätyilyssä Yhdysvaltoja vastaan oli jotain todella runollista. Nyt ollaankin siinä tilanteessa, että Teppo Nummisen kisapassi voitaisiin pikkuhiljaa leimata.

- Kaikesta Leijionien alisuorittamisesta huolimatta kisatiimin heikoin lenkki on ollut ehdottomasti MTV3:n asiantuntija"toimittaja" Mika Kortelainen. Tiedoksi Maikkarille: Mika Kortelainen ei ole mikään Pierre McGuire. Eikä edes neljännes Rob Raystä. Mies joka pohjustaa kysymyksensä huonommin kuin Jussi Saarinen - tai itseasiassa ei pohjusta niitä ollenkaan, ja tuottaa sanoja hitaammin kuin keskiverto ihminen nukkuessaan, ei todellakaan kuulu toimittaja-tehtäviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti